Het verhaal achter gftd. jewelry

 

Hi, ik ben Bo en welkom bij gftd. jewelry.

Samen met mijn drie koters, Sam, Simon, Cas én mijn man Ruben woon ik in Hasselt.

 

Volg je hart…

Drie jaar geleden besloot ik om het roer helemaal om te gooien. Ik zei mijn vaste job als bediende vaarwel en koos ervoor om mijn idee, mijn droom vorm te geven.

Het was geen evidente keuze. Alle zekerheid loslaten zorgde ervoor dat ik met een heel klein hartje mijn eigen juwelenmerk lanceerde. Maar tot op vandaag ben ik heel blij dat ik de stap heb gezet. Ik werk veel harder dan vroeger en ondernemen gaat met vallen en opstaan. Maar ik haal enorm veel energie uit alle aspecten van het ondernemen en het maken/ontwerpen van de juwelen.

Maar wat me het meest motiveert zijn jullie reacties en dankbaarheid. Een glimlach om jullie gezicht toveren, jullie emotioneren met een persoonlijk juweeltje, daat doe ik het voor. Iedere dag opnieuw.

 

 

Hoe het begon

Bij mijn huwelijk wilde ik mijn bruidsmeisjes graag een persoonlijk juweeltje cadeau geven. Ik wilde soberheid en gevoel combineren in één juweel, maar ik vond niets dat daarbij aansloot. Daarom ging ik zelf aan de slag met de hulp van mijn ouders, die zelf juwelier zijn. Elk bruidsmeisje kreeg een unieke armband. Zo kreeg ieder juweeltje een ander bedeltje én voegde ik telkens een tekstje toe met het verhaal dat het bedeltje vertolkte. Het deed me deugd om te zien hoe enthousiast mijn vriendinnen waren over hun persoonlijk juweeltje. Het idee om in de juwelensector te starten, begon vanaf toen te groeien.

 

Mijn zoektocht

 

Heel eerlijk? Het was een zoektocht en mijn lat lag hoog. Ik wilde een juweeltje van goede kwaliteit, maar  ook aan een betaalbare prijs. Daarnaast moest het juweeltje een unieke boodschap overbrengen en wilde ik de mogelijkheid bieden om de juwelen zelf samen te stellen. Onzekerheid en twijfel sloegen soms toe, maar dankzij de bemoedigende woorden van mijn man Ruben besefte ik telkens weer dat ik mijn droom echt wou najagen. Mijn zoektocht leverde me al ontzettend veel plezier en voldoening op. Hopelijk zijn jullie even enthousiast als ik en kan ik snel aan de slag met jullie unieke verhalen!

 

Een juweel met een boodschap

Ik wil geen fantasiejuweeltjes ontwerpen, maar ik wil een juweel maken met een boodschap. Niet zomaar een tekstje. Ik wil namelijk dat jouw woorden worden omgezet naar een uniek juweel.

Niet alleen het juweel bevat een persoonlijk verhaal, maar ook de manier waarop je het juweel cadeau geeft. Met gftd. wil ik een compleet verhaal brengen: het juweeltje, de verpakking, de persoonlijke boodschap en de details die in het cadeautje zitten, maken het tot een mooi geheel

 

Milieubewust

In mijn dagelijkse leven probeer ik zoveel mogelijk bewuste keuzes te maken om een positieve bijdrage te leveren aan onze planeet. Daarom koos ik voor eco-friendly verpakkingen van gerecycleerd materiaal. De juwelenzakjes zijn van biokatoen. De juweeltjes zelf zijn een mix van nieuw zilver en gerecycleerd zilver. Bovendien gebeurt de samenstelling van de juwelen ter plaatse in het atelier van mijn ouders. Voor het vergulden van de juweeltjes werk ik met een Belgische firma. Op die manier kan ik de kwaliteit zelf controleren.

 

Soberheid siert

Zelf hou ik van tijdloze en sobere juwelen. Een juweel van gftd. is niet opvallend, het is iets dat je dagelijks dichtbij je draagt, dat je koestert omwille van de boodschap, het is een cadeautje recht uit het hart. Subtiliteit en soberheid staan steeds centraal. Je kan de juwelen daarom elke dag dragen, bij eender welke gelegenheid. Naast subtiele ontwerpen, koos ik eveneens met een kritisch oog hoogwaardige en kwaliteitsvolle materialen uit.

 

Unieke stuks

Jouw verhaal is uniek. Mogelijk sluiten de standaardmodellen niet aan bij wat jij voor ogen hebt. Wil je graag een extra letter of symbool toevoegen of wil je spelen met verschillende kleuren? Geen probleem. Stuur me een mailtje en dan gaan we aan de hand van jouw verhaal op zoek naar een uniek ontwerp. Van zodra je akkoord gaat, stel ik een offerte op en ga ik in het atelier van mijn vader aan de slag om je juweeltje met zorg en oog voor detail samen te stellen.