Het verhaal achter gftd. jewelry

 

 

Ik ben Bo, een prille dertiger en mama van drie. Samen met mijn drie koters, Sam, Simon, Cas, én mijn highschool sweetheart Ruben woon ik in Hasselt. Omdat ik met mijn juwelenlijn in de eerste plaats jullie gevoel wil omzetten naar een juweel, vind ik het belangrijk dat jullie me wat beter leren kennen.

 

Volg je hart…

De afgelopen jaren werkte ik in de farmaceutische sector. Die job bood me vooral veel zekerheid en hoewel dat erg belangrijk is in het leven, ben ik ervan overtuigd dat je toch je hart moet volgen. Ik vond geen vreugde meer in mijn job en ik miste vooral creativiteit en uitdaging. Daarom besliste ik om als visagiste in bijberoep aan de slag te gaan. Op die manier kon ik mijn creatieve ziel al wat meer ontplooien.

 

Toen ik voor de tweede keer mama werd, nam ik mijn ouderschapsverlof op. Tijdens die periode realiseerde ik me dat het belangrijk is om je passie te volgen, maar ook dat het van belang is om je job af te stemmen op je gezinsleven. Mijn job in de farmaceutische sector zei ik vaarwel, maar volledig als visagiste aan de slag gaan, zou niet haalbaar zijn in combinatie met de kinderen. Maar ik had intussen de smaak te pakken gekregen om te ondernemen en het idee om naast visagiste een eigen juwelenlijn te starten, werd steeds concreter. Hoe meer ik erover sprak met mijn man Ruben, hoe meer zin ik kreeg om ermee aan de slag te gaan.

 

Hoe het begon

Bij mijn huwelijk wilde ik mijn bruidsmeisjes graag een persoonlijk juweeltje cadeau geven. Ik wilde soberheid en gevoel combineren in één juweel, maar ik vond niets dat daarbij aansloot. Daarom ging ik zelf aan de slag met de hulp van mijn ouders, die zelf juwelier zijn. Elk bruidsmeisje kreeg een unieke armband. Zo kreeg ieder juweeltje een ander bedeltje én voegde ik telkens een tekstje toe met het verhaal dat het bedeltje vertolkte. Het deed me deugd om te zien hoe enthousiast mijn vriendinnen waren over hun persoonlijk juweeltje. Het idee om in de juwelensector te starten, begon vanaf toen te groeien.

 

Mijn zoektocht

 

Heel eerlijk? Het was een zoektocht en mijn lat lag hoog. Ik wilde een juweeltje van goede kwaliteit, maar  ook aan een betaalbare prijs. Daarnaast moest het juweeltje een unieke boodschap overbrengen en wilde ik de mogelijkheid bieden om de juwelen zelf samen te stellen. Onzekerheid en twijfel sloegen soms toe, maar dankzij de bemoedigende woorden van mijn man Ruben besefte ik telkens weer dat ik mijn droom echt wou najagen. Mijn zoektocht leverde me al ontzettend veel plezier en voldoening op. Hopelijk zijn jullie even enthousiast als ik en kan ik snel aan de slag met jullie unieke verhalen!

 

Een juweel met een boodschap

Ik wil geen fantasiejuweeltjes ontwerpen, maar ik wil een juweel maken met een boodschap. Niet zomaar een tekstje. Ik wil namelijk dat jouw woorden worden omgezet naar een uniek juweel.

Niet alleen het juweel bevat een persoonlijk verhaal, maar ook de manier waarop je het juweel cadeau geeft. Met gftd. wil ik een compleet verhaal brengen: het juweeltje, de verpakking, de persoonlijke boodschap en de details die in het cadeautje zitten, maken het tot een mooi geheel

 

Milieubewust

In mijn dagelijkse leven probeer ik zoveel mogelijk bewuste keuzes te maken om een positieve bijdrage te leveren aan onze planeet. Daarom koos ik voor eco-friendly verpakkingen van gerecycleerd materiaal. De juwelenzakjes zijn van biokatoen. De juweeltjes zelf zijn een mix van nieuw zilver en gerecycleerd zilver. Bovendien gebeurt de samenstelling van de juwelen ter plaatse in het atelier van mijn ouders. Voor het vergulden van de juweeltjes werk ik met een Belgische firma. Op die manier kan ik de kwaliteit zelf controleren.

 

Soberheid siert

Zelf hou ik van tijdloze en sobere juwelen. Een juweel van gftd. is niet opvallend, het is iets dat je dagelijks dichtbij je draagt, dat je koestert omwille van de boodschap, het is een cadeautje recht uit het hart. Subtiliteit en soberheid staan steeds centraal. Je kan de juwelen daarom elke dag dragen, bij eender welke gelegenheid. Naast subtiele ontwerpen, koos ik eveneens met een kritisch oog hoogwaardige en kwaliteitsvolle materialen uit.

 

Unieke stuks

Jouw verhaal is uniek. Mogelijk sluiten de standaardmodellen niet aan bij wat jij voor ogen hebt. Wil je graag een extra letter of symbool toevoegen of wil je spelen met verschillende kleuren? Geen probleem. Stuur me een mailtje en dan gaan we aan de hand van jouw verhaal op zoek naar een uniek ontwerp. Van zodra je akkoord gaat, stel ik een offerte op en ga ik in het atelier van mijn vader aan de slag om je juweeltje met zorg en oog voor detail samen te stellen.