FAQ's
1 Over onze op maat gemaakt juwelen
1.1 Van welk materiaal zijn de bedels en kettingen gemaakt?

De kettingen en bedels zijn enkel gemaakt van 100% conflictvrij zilver. We werken bewust met een combinatie van nieuwe en gerecycleerde edelmetalen om de hardheid en kwaliteit van onze sieraden te garanderen. Alle juwelen zijn ook nikkelvrij.

Het vergulden van onze sieraden, zowel in geelgoud als in roségoud, gebeurt met goud van 18 karaat. Het vergulden gebeurt in samenwerking met een gerenommeerd bedrijf binnen de Belgische juwelenbranche zodat we de kwaliteit van onze vergulde juwelen kunnen garanderen. We werken ook uitsluitend met edelmetalen en niet met goedkopere alternatieven zoals metaal of messing.

1.2 Hoeveel bedels passen er op een armband of ketting?

Standaard bieden wij 1 tot 5 bedels per armband en ketting aan, maar is plaats voor meer bedels. Als je speciale wensen hebt, stuur ons dan een e-mail en we helpen je graag verder om iets persoonlijks en uniek te creëren.

1.3 Zijn er verschillende maten?

Voor de kettingen werken we met één maat. Elke ketting heeft 4 oogjes waardoor je de ketting op verschillende lengtes kan dragen, tussen +/- 39 en 45 cm.

Voor de armbanden werken we met twee maten:

 • tussen +/- 13 en 15 cm: ideaal voor kinderen of volwassenen met extra smalle polsen
 • tussen +/- 16 en 18 cm: standaardlengte voor volwassenen.

Iedere armband is voorzien van 3 oogjes. Op die manier kan je hem op 3 verschillende lengtes dragen. Heb je een kleinere of grotere maat nodig? Geen probleem. Vermeld tijdens je bestelling de gewenste lengte in het daarvoor bestemde vakje ‘speciaal verzoek of opmerkingen’. Wij passen de lengte kosteloos voor je aan als deel van onze service.

1.4 Hoe houd ik mijn sieraden mooi?

Een gftd. juweel is een juweel met een unieke boodschap of betekenis. Dat juweel draag je het liefst zo veel mogelijk , ​​en daarom geven we je graag enkele tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van je juweeltje. Dat doe je door het op de juiste manier te dragen, schoon te maken en op te bergen.

Dragen

 • Doe je gftd. juweeltje pas aan na het aanbrengen van make-up en andere cosmetica zoals haarlak, parfums of lotions. Deze producten bevatten vaak chemicaliën die je juweeltje kunnen beschadigen.
 • Zeep en chloorwater kunnen een reactie geven met het materiaal van de juweeltjes, waardoor ze verkleuren. Let dus op tijdens het douchen, welnessen of zwemmen.
 • Vermijd contact met chemicaliën of reinigingsproducten.
 • Draag ze niet tijdens het sporten.

Reiniging

Wanneer je je gftd. juweeltje bestelt, ontvang je ook een speciaal juwelendoekje. Gebruik alleen dit doekje om krassen te voorkomen. Dit doekje is perfect voor een dagelijkse snelle reiniging. Maak het doekje nooit schoon, want het werd met een speciaal product behandeld. Ook als het doekje er vuil uitziet, reinigt het perfect.

Als je je juweel grondiger wilt reinigen, gebruik dan speciale sieradenreinigingsproducten en een poetsdoek voor sieraden of dompel het in warm water met een scheutje schoonmaakazijn. Gebruik geen gewone zeep, omdat die een film over het juweel kan leggen, waardoor het er dof uitziet.

 

Sieraden opbergen

Bewaar je sieraden op een veilige en droge plek, uit direct (zon)licht.

 

1.5 Waar kan ik de gftd. juwelen in het ‘echt’ zien?

Gftd. jewelry is een online juwelenwinkel, maar we beseffen dat het moeilijk is om alles juist te visualiseren. Daarom proberen we de foto's van elk item op deze website zo representatief mogelijk te maken. Heb je twijfels over de grootte? Neem dan zeker een kijkje bij 'laat je inspireren' of onze blog. Hier zie je hoe de sieraden eruit zien als ze gedragen worden door onze klanten.

Een andere optie is om naar ons verkooppunt te gaan in Bree (België); Juwelier Lode Tijskens, Opittertraat 13, 3960 Bree.

1.6 Ik zou graag een juweel willen samenstellen maar heb wat inspiratie nodig.

Inspiratie nodig? Check dan zeker onze pagina ‘laat je inspireren’ of lees onze blog. We delen de mooiste gftd. verhalen en hun bijhorende creaties.

2 Jouw bestelling
2.1 Ik wil een eigen gftd. juweeltje bestellen. Hoe werkt dat?

Wat leuk dat je een eigen gftd. juweeltje wil maken. Je kan dit doen op twee verschillende manieren:

 • Je kiest uit de webshop een van de voorgestelde modellen van kettingen of armbanden en maakt er je persoonlijke versie van door de kleur, afwerking en bedels te kiezen.
 • Je maakt je eigen ontwerp door zelf te bepalen waar je je bedels wenst te hangen. Je kiest zelf de kleur van je ketting/armband, de bedels en de afwerking. Een volledig zelfgemaakt ontwerpje kan dus ook. Hiervoor mag je ons een e-mailtje sturen met alle details. Wij bezorgen je dan een voorontwerpje met aangepaste offerte.
2.2 Wat gebeurt er nadat ik een bestelling heb geplaatst?

Zodra we een geldige betaling hebben ontvangen via het betalingsplatform van de website, is je bestelling definitief en ontvang je onmiddellijk een automatische orderbevestiging per e-mail. Als je deze e-mail niet ontvangt, controleer dan je spam-map. Je kan ook een e-mail sturen naar [email protected]. De productie van je gftd. juweel begint nadat we je geldige betaling hebben ontvangen.

2.3 Wat moet ik doen als er een probleem is met mijn bestelling?

Is er een probleem met je bestelling? Geen paniek: stuur ons een e-mail met je naam en telefoonnummer en leg ons je probleem uit. We helpen je graag en zullen je probleem zo snel mogelijk proberen op te lossen.

2.4 Er is een fout in mijn bestelling. Wat nu?

'Oh nee, ik heb iets verkeerd gedaan!'

Geen zorgen. Zodra je ziet dat je de verkeerde letters/symbolen/woorden hebt doorgegeven of de verkeerde volgorde hebt doorgegeven, mail je zo snel mogelijk naar [email protected]. Zolang het pakket nog niet verzonden is, kunnen we het juweeltje in ons atelier aanpassen.

Is het pakket al verzonden? Dan kan je het naar ons terugsturen en zullen wij de aanpassingen gratis uitvoeren als onderdeel van onze klantenservice.

2.5 Ik kan de bestelling niet plaatsen. Is er een andere manier?

Heb je problemen tijdens je bestelling of betaling? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via [email protected]. Vermeld in je e-mail je naam, telefoonnummer, bestelnummer (indien van toepassing), wat je wilde bestellen en wat er precies fout ging. We helpen je graag zo snel mogelijk verder.

2.6 Ik heb een gftd. cadeaubon ontvangen. Hoe kan ik die bon gebruiken?

Oh, wat een leuk cadeau ;) 

Iedere cadeaubon heeft zijn unieke code. Wanneer je je persoonlijke juweeltje hebt ontworpen en naar je winkelmandje gaat om je bestelling af te ronden, kan je onderaan een kortingscode toevoegen. Vul de code van jouw cadeaubon in, druk op de ‘valideer’-knop en het bedrag zal automatisch worden afgehouden van je totaalbedrag.  

3 Betaling
3.1 Welke betaalmethoden accepteert gftd. jewelry?

We accepteren de volgende betaalmethoden: Kredietkaart, Visa, Maestro, Mastercard. Bancontact, KBC payment button, ING home'pay, Belfius direct net, Sepa bankoverschrijving

Zodra de betaling is geaccepteerd, ontvang je een orderbevestiging op het door jou opgegeven e-mailadres. Onze productprijzen zijn inclusief 21% btw; verzendkosten zijn niet inbegrepen. De prijs die je betaalt, is de prijs die op de website staat aangegeven op de dag dat je bestelling wordt geplaatst.

4 Verzendingen
4.1 Hoeveel kost het verzenden van mijn bestelling?

Verzendingen naar België : 6.99 euro / gratis > 135 euro

Eens we je bestelling hebben gemaakt en ingepakt verzenden we het met veel liefde jouw kant uit. Voor alle bestellingen onder 125 euro vragen we een verzendkost van 6.50 euro. Bedraagt het totaalbedrag van je bestelling meer dan 125 euro, dan vervalt deze kost.

Verzendingen naar Nederland: 9.59 euro / gratis vanaf 135 euro

Verzendingen binnen de EU:

Wij verzenden ook naar andere landen. De kost voor de verzending is afhankelijk van land tot land. De kosten worden berekend tijdens het afronden van je bestelling.

 

Andere bestemmingen:

Staat jouw bestemming niet tussen de mogelijke opties? Geen probleem. Stuur ons een mailtje ([email protected]) en wij zorgen ervoor dat jouw pakketje op zijn bestemming terecht komt.

 

 

 

4.2 Past het pakket in de brievenbus?

Ja!

 

4.3 Kan mijn bestelling op een ander adres worden bezorgd?

Tijdens het afrekenen van je bestelling kan je het gewenste bezorgadres doorgeven.

4.4 Binnen hoeveel dagen mag ik mijn bestelling verwachten?

De gemiddelde productietijd is 14 werkdagen en de levertijd kan variëren van 1 tot 7 dagen. Als er speciale verzoeken zijn met betrekking tot de levertijd, stuur ons dan zeker een e-mailtje. Wij bekijken dan graag de mogelijke opties. Er is ook altijd de mogelijkheid om je bestelling te komen halen in ons atelier in Hasselt. Dit kan enkel op afspraak.

5 Onze service
5.1 Kan ik mijn bestelling retourneren?

Elke gftd. juweel is gebaseerd op je persoonlijke keuzes en verhaal. Het wordt met de hand samengesteld en is daardoor uniek. Door dit persoonlijke karakter kan het juweeltje niet geruild worden.

Als je niet tevreden bent met je juweel, als het beschadigd is of niet past, neem dan onmiddellijk na ontvangst van je juweel (binnen 7 dagen na ontvangst) contact met ons op. Dan kijken we samen hoe we het sieraad kunnen aanpassen zodat jij helemaal tevreden bent.

5.2 Oh nee! Mijn gftd. juweel is stuk; wat kan ik doen?

Is je armband of ketting kapot gegaan omdat je kleine pruts er te hard aan heeft getrokken of ben je stomweg ergens achter blijven haken? Dan kunnen wij dit voor jou repareren in ons atelier. Afhankelijk van de schade bekijken we hoe we deze het beste kunnen herstellen en tegen welke kostprijs. Als je akkoord gaat met de kosten, wordt de herstelling uitgevoerd door onze gediplomeerde goudsmid. Je juweeltje zal er terug als nieuw uitzien!

5.3 Ik heb een klacht; wat kan ik doen?

Je kan ons altijd bereiken via e-mail op [email protected] of per post op het volgende adres: Generaal Lemanstraat 57, 3500 Hasselt, België.

5.4 Ik wil mijn juweeltje laten aanpassen of herstellen; wat zijn de mogelijkheden?

Aanpassingen

 • Dingen veranderen in het leven en je kan je gftd. juweeltje ook laten aanpassen. Is er een nieuw lid in de familie, heb je een nieuw huisdier, of heb je afscheid genomen van een geliefde? Je kan je juweeltje altijd laten aanpassen en letters, woorden en symbolen laten toevoegen, wijzigen of vervangen.

De prijzen hiervoor zijn afhankelijk van wat je wenst. Stuur ons een e-mailtje met je wensen en we helpen je graag verder.

Herstellingen

 • Vergulding: Heb je een verguld juweel en merk je dat het laagje geelgoud of roségoud slijt? We kunnen je juweeltje opnieuw vergulden. De kost voor het vergulden is afhankelijk van het juweeltje. Het eerste jaar geven we garantie op de vergulding.
 • Stukken: Als je gftd. juweeltje kapot gaat bij normaal gebruik binnen twee jaar na aankoop, herstellen wij het voor je. Afhankelijk van wat er precies kapot is, kan dit gratis.

Is je armband of ketting kapot gegaan omdat je kindje er iets te hard aan getrokken heeft, of ben je gewoon ergens achter blijven hangen? Dan kunnen wij dit voor je herstellen in ons atelier. Afhankelijk van de schade bekijken we hoe we die het beste kunnen herstellen en tegen welke kostprijs. Als je akkoord gaat met de kosten, herstellen wij dit graag voor je. Het grote voordeel is dat we een eigen atelier hebben met gediplomeerde goudsmid.

Als je een verguld juweel hebt, zowel rosé- als geelgoud, dan gaat een reparatie gepaard met extra kosten voor het opnieuw vergulden. De prijs is afhankelijk van het juweel. (tussen 30 en 45 euro)